Wat leer je in de training Python voor Data Science Advanced?

woensdag 9 augustus 2023, 16:39

Wil je meer over Python weten? In de training Python voor Data Science Advanced leer je de ins-and-outs van de programmeertaal Python. De training is een vervolg op de Python voor Data Science Fundamentals-training. In dit blog vertelt docent Peter Anema je meer over de training Python voor Data Science Advanced.

Wat is Python? Dit is een multifunctionele programmeertaal. Dat betekent dat je Python voor uiteenlopende doeleinden kunt inzetten, zoals op het gebied van data science. En dat is een groot voordeel, want data science is een kanalisator voor zakelijk succes. Het levert organisaties namelijk gerichte, actuele businessinzichten op om beslissingen op te baseren. Niet voor niks gaan steeds meer bedrijven met data science werken. Python is zelfs de meest gebruikte programmeertaal voor data science. Dus als jij verder wilt met data, heb je kennis van Python nodig. Er zijn diverse trainingen waarin je de programmeertaal kunt leren. Maar gezien het belang van data science, raden we je aan een training te kiezen waarin zowel de programmeertaal zelf, als Python in relatie tot data science aan bod komt. Voorbeelden daarvan zijn Python voor Data Science Fundamentals en Python voor Data Science Advanced.

Wat is het verschil tussen de twee Python voor Data Science trainingen?

In de Python voor Data Science Fundamentals-training behandelen we de basis van Python. Heb je nog geen ervaring met deze programmeertaal? Dan is deze training een goed startpunt. In deze training koppelen we Python ook aan data science. Dus na de training ben jij in staat om met behulp van Python data science analyses uit te voeren. Wil je de werkwijze van de programmeertaal doorgronden en begrijpen wat jij precies doet wanneer je Python voor data science toepast? Kies dan voor de Python voor Data Science Advanced-training. Hierin duiken we dieper in Python en het vak van data science. Zo kijken we onder andere naar de achterliggende statistiek en wiskunde. Het is wel handig als je al bekend bent met de Python-basics, dus bijvoorbeeld al de Python voor Data Science Fundamentals-training hebt gevolgd. In deze starttraining leer je hoe je een algoritme toepast.

Hoe leer je in de Python voor Data Science Advanced-training?

Bij Computrain zijn we groot voorstander van ‘leren door te doen’ – zeker bij praktische onderwerpen als Python en data science. Daarom besteden we in de training Python voor Data Science Advanced ongeveer de helft van de lestijd aan het uitvoeren van opdrachten. Aan de hand van een use case, doorlopen we stapsgewijs de verschillende elementen van data science. Van het selecteren en importeren van gegevens tot het vertalen van data in diagrammen en het nauwkeurig trekken van conclusies. Daarbij gebruiken we bijvoorbeeld een CBS-dataset met informatie over specifieke leeftijdsgroepen.

In de training Python voor Data Science Advanced vertellen we je alles over de achtergrond, wiskunde en statistiek van de programmeertaal. Daardoor snap je hoe Python werkt en deze programmeertaal jou helpt om het gewenste resultaat te bereiken. Doordat we dieper in Python duiken, besef je echt wat je aan het doen bent. Dat verkleint de kans op fouten. In de training Python voor Data Science Advanced behandelen we ook de ethiek rond machine learning. Gebruik je machine learning niet helemaal goed, dan kan dat grote gevolgen hebben. Door machine learning algoritmes te gebruiken zonder kennis van hun werking, kunnen deze rekenmodellen een eigen leven gaan leiden – met alle gevolgen van dien. We noemen dit ook wel een negativity bias, ofwel negatieve bias. Een voorbeeld daarvan is de etnische profilering die ten grondslag lag aan de toeslagenaffaire. Laat dat een les voor toekomstige gebruikers van machine learning zijn: zorg dat een algoritme geen black box wordt! Daarvoor moet je het rekenmodel begrijpen en dat leer je in de training Python voor Data Science Advanced.